Hypothecair krediet

Indien u een woning koopt, zult u hiervoor waarschijnlijk een hypotheek afsluiten. Dat is een belangrijk advies-moment. Immers u beslist hier over een verplichting die u aangaat voor een lange periode.

Bij zo’n beslissing moet u als consument op veel zaken letten. Niet alleen op de hoogte van de rente, maar ook op de periode waarvoor u de rente vastzet en wat de mogelijkheden zijn om de lening vervroegd af te lossen. Zo zijn er nog meer adviesaspecten die voor u belangrijk zijn. Wij hebben de bevoegdheid om te adviseren en te bemiddelen in hypotheken.

Hypotheekvormen

Aflossingsvrije hypotheek

Hypothecair krediet
 • Bij deze hypotheekvorm lost u gedurende de looptijd niets af. U betaalt uitsluitend rente over het geleende bedrag.

  Aan het eind van de looptijd lost u de hypotheek in één keer af, of u sluit een nieuwe hypotheek af.

  Deze hypotheekvorm wordt vaak gebruikt in combinatie met andere hypotheekvormen.

Annuïteitenhypotheek

Hypothecair krediet
 • Tijdens de looptijd van deze hypotheek betaalt u een vast maandbedrag, dat voor een deel uit aflossing en voor een deel uit renten bestaat.

  In het begin wordt relatief veel rente betaald en weinig afgelost. Aan het einde van de looptijd wordt veel afgelost en weinig rente betaalt.

Beleggingshypotheek

Hypothecair krediet
 • U lost bij een beleggingshypotheek gedurende de looptijd geen schuld af. U betaalt rente over het geleende bedrag plus een inleg in aandelen of beleggingsfondsen.

  Aan het einde van de looptijd wordt het geleende bedrag in één keer afgelost, door middel van de uitkering van deze fondsen.

  Kijk onder beleggen voor meer informatie.

Leven hypotheek

Hypothecair krediet
 • U lost bij een levenhypotheek gedurende de looptijd geen schuld af. U betaalt rente over het geleende bedrag plus een premie voor een levensverzekering.

  Aan het einde van de looptijd wordt het geleende bedrag in één keer afgelost, door middel van de uitkering van deze levensverzekering.

Lineare hypotheek

Hypothecair krediet
 • U lost iedere maand een vast gelijk bedrag af. Uw schuld, en daarmee ook de te betalen rente, wordt hierdoor elke maand minder.

  Dit heeft tot resultaat dat ook de maandlast steeds kleiner wordt.

Spaarhypotheek

Hypothecair krediet
 • U lost bij een spaarhypotheek gedurende de looptijd geen schuld af. U betaalt rente over het geleende bedrag plus een premie. Deze premie bestaat uit een kostendeel en een risico- en spaardeel.

  De risicopremie zorgt ervoor dat bij tussentijds overlijden de hypotheek kan worden afgelost. Daarnaast legt u elke maand een spaarpremie waarover het rentepercentage van de hypotheek als vergoeding wordt gegeven.

  Aan het einde van de looptijd is het gespaarde tegoed plus de daarover ontvangen rente precies voldoende om de hypotheek af te lossen.

Meer weten over hypothecair krediet?

Stel hier u vraag

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

U bent ook welkom op ons kantoor!

Informatie over hypothecair krediet